Massage behandelingen

Ons lichaam heeft de geweldige eigenschap zichzelf te helen. Toch is er soms een zetje nodig om dat proces extra in gang te zetten. Zeker wanneer geestelijke en lichamelijke gespannenheid de doorstroming van energie en doorbloeding belemmert, met algehele vermoeidheid, pijn of bewegingsbeperking als gevolg.
Toch hoeven pijn of een blessure niet de enige aanleiding te zijn voor een massage. De 'voel-aandacht' voor lichaam en geest heeft zeker ook een preventieve werking!

Massage De klassieke massage is allereerst een ontspanning voor uw lichaam en geest. Met verschillende massagetechnieken manipuleer ik de doorbloeding van de weefsels, waardoor afvalstoffen afgevoerd en de spierfunctie verbeterd wordt.
Dankzij deze stimulerende invloed op het zenuwstelsel, de bloedcirculatie en de stofwisseling heeft massagetherapie over het algemeen een positief effect bij onder andere pijn in de onderrug, benen, nek en schouders en bij migraine, gewrichtsontsteking of op het herstel na blessures.

Om een goede massagebehandeling te kunnen starten, doe ik eerst een kort intakegesprek en onderzoek. Bij dit onderzoek kijk ik onder andere of er sprake is van verkleuringen, intrekkingen of zwellingen. Ook voelen is hierbij belangrijk: waar zitten bij u de pijnplaatsen, zijn er eventueel verhardingen of volumeveranderingen?
De klassieke massagetherapie beperkt zich niet tot de aangedane lichaamsdelen. Het hele lichaam wordt erbij betrokken.